001 002 003 004 005 006 007 008 009 010

Genvej:

 Kontakt os       Kontakt service og support

Salg Vest: 76 43 16 10
Salg Øst: 46 75 72 27

Der er en mangel på tilstrækkelige parkeringspladser på rastepladser langs motorvejene for lastbiler. Rastepladsen Ustrup Øst ved Haderslev er efter ombygning i 2012 genåbnet som det første ITP (Intelligent Truck Parking) forsøgsanlæg i Danmark. Formålet af det nye parkeringssystem er at skabe plads til flere lastbiler på rastepladsen. 

Et skilt på motorvejen informerer lastbilchaufførene om hvor mange pladser der er ledige på rastepladsen. Systemet leder lastbilerne ind i kolonner og skaber på den måde plads til mange flere lastbiler på rastepladsen. En laser måler hele tiden, hvor meget plads der er tilbage i de forskellige vognbaner. Lastbilerne bliver pakket i rækkefølge efter afgangstidspunkter. På denne måde udnytter man kacapiteten fuldest.

Ved inkørslen til rastepladsen informerer en variabel tavle lastbilchaufførerne  om hvor mange parkeringspladser der er ledige. Her er der også et bomanlæg, med et display der angiver hvilke parkeringsmuligheder der er. Chaufføren skal indtaste, hvor lang tid han vil parkere. Der udstedes en billet, der angiver hvornår rastepladsen skal forlades igen. En række ledelys anviser den bane, som chaufføren skal anvende.