25 år med ITS Teknik og ’still rolling’

I 1997 begyndte Niels Ellekjær som tekniker i det, der i dag er ITS Teknik. Det var det år, hvor hele verden gik rundt og sang med på det danske hit, Barbie Girl. Det er der stadig mange, der gør, men hittet er heldigvis ikke det eneste, der stadig holder, her 25 år efter.

I sommeren 1997 var landbrugs-maskinmekanikeren Niels Ellekjær netop stoppet som svejser på naturgasledningerne og gik og renoverede huset hjemme i Nyrop ved Stenlille. En af de første dage i august ringede telefonen, og Niels blev inviteret til en snak om et job hos Olsen Engineering, der nogle år senere blev til ITS Teknik.

Snakken gik godt, og den 11. august 1997 gik Niels på sin første arbejdsdag som servicetekniker og lagde sorte slanger på tværs af en vej til trafiktælling. Dengang som nu var opgaven at medvirke til, at trafikken glider så let og sikkert som muligt. Men måden, opgaverne bliver løst på, har ændret sig markant gennem Niels’ 25 år i jobbet.

Trafiktællere, fartvisere og variable tavler fra egen produktion

De første år var præget af, at Niels og kollegerne lavede det hele selv. Trafiktællere, fartvisere, variable tavler. Alle løsningerne blev bygget og samlet fra bunden, ja selv kodning af software og nedgravning af kabler stod medarbejderne selv for. Sådan er det ikke længere i ITS Teknik. Ikke i så høj grad i hvert fald.

Siden dengang er firmaet vokset fra en fem-seks mand til nu at tælle nær ved 60. I dag er mange af ITS-løsningerne digitale. Ud over egenproduktionen er der en del, der købes hjem som færdige komponenter og løsninger og sættes sammen på ITS Tekniks værksted efter kundernes ønsker.

Stor frihed og trivsel i jobbet hos ITS Teknik

For Niels går arbejdsdagene stadig med at være ude på vejene og etablere ITS Tekniks signalanlæg, variable tavler, trafiktælling og mange andre løsninger. Og til hans store tilfredshed, er der også en anden ting ved arbejdet, der ikke har ændret sig.

Nemlig at serviceteknikerne stadig i høj grad får lov til at styre dagligdagen selv og har mulighed for at følge opgaven hele vejen fra kundens opdrag til fakturering.

For Niels har kollegerne og det gode kammeratskab også altid været vigtigt. Derfor er det også naturligt, at Niels er formand for ITS Tekniks arbejdsmiljøorganisation og et særdeles aktivt medlem i personaleforeningen.

Privat bor Niels i huset i Nyrop ved Stenlille sammen med sin Yvonne. Sammen har de to døtre, Louise og Pernille, der begge er flyttet hjemmefra. Når arbejdet eller huset ikke skal passes, bruger han tiden på cykel- eller kajakture. Men når turen går til sommerhuset, er det ofte på et noget mere kraftfuldt transportmiddel, nemlig en fuldvoksen Honda VTX 1800 motorcykel.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Jobopslag

Vi har p.t. ingen ledige stillinger

Du er velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning på job@its-teknik.dk.

Nyheder header

P-vejvisning vejleder bilisterne i Randers Midtby

Foto venligt udlånt af Randers Kommune, foto: Jakob Lerche For nylig kom der lys i de 55 informationstavler, som nu …