ITS Teknik bag prisvindende kameraløsning til Rigspolitiet​

ITS Teknik har leveret kameraer med nummerpladegenkendelse til Rigspolitiet, som de har vundet Digitaliseringsprisens Implementeringspris 2018 for.

Automatisk nummerpladegenkendelse er et intelligent system med nummerpladescannere. Systemet kan alarmere politiet, hvis et køretøj, som er registreret i politiets systemer, passerer et kamera. Det giver blandt andet politiet mulighed for at se, om køretøjet er meldt stjålet, om det er udeblevet fra syn, om ejeren har fået taget sit kørekort, tidligere har kørt spritkørsel eller mangler at betale forsikring eller vægtafgift. Systemet sletter data af sig selv igen, hvis køretøjet ikke er interessant.​

Nummerpladegenkendelse letter politiets arbejde

Ved Midt- og Vestjyllands Politi er de så glade for udstyret fra ITS Teknik, at de har valgt at ruste op fra de oprindelige fire til syv biler med scannere.

”Vi har lagt vores egne data ind i det nye nummerpladegenkendelses-system, så vi kan være opmærksomme, når vi møder et køretøj, der er registreret for en ulovlighed, ude på gaderne. Før skulle man jo kunne huske det i hovedet, men det kan man ikke. Det er ganske enkelt umuligt at huske på tusindvis af biler,”

udtaler Jens Kaasgaard, som er politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi til P4 Trekanten.

På den måde letter nummerpladescanneren politiets hverdag, understreger Jens Kaasgaard:

”De registrerede køretøjer bliver leveret på et sølvfad med de nye scannere, og så er det bare et spørgsmål om at få bilen stoppet,”

fortæller politidirektøren til P4 Trekanten.

Succesfuldt og værdiskabende digitaliseringsinitiativ

Værdien af det nye værktøj, som politiet nu har til sin rådighed, er et godt eksempel på et succesfuldt og værdiskabende digitaliseringsinitiativ i den offentlige sektor. Det er en af grundene til, at Rigspolitiet tidligere på året vandt Digitaliseringsprisens Implementeringspris.

Digitaliseringsprisen 2018 er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, Djøf, DANSK IT, Rambøll, Charlie Tango og KMD. Ved at præmiere konkrete digitaliseringsprojekter er formålet at skabe opmærksomhed om og belønne foregangseksempler, der gavner samfund og borgere, og som kan inspirere andre til nye visioner og initiativer.

Dommerkomiteen sammensættes af en række uafhængige personligheder med indsigt i forvaltning og digitalisering. Rambøll Management Consulting forestår behandling og indstilling af ansøgere.​

Vellykket implementering

I sin begrundelse for hvorfor netop Rigspolitiet løb med sejren, udtaler Andreas Berggreen, direktør for Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og medlem af dommerkomiteen, til DANSK IT:

”Projektet er et godt eksempel på, hvordan en automatiseret indsamling af nye data kan ændre opgaveløsningen ret grundlæggende, hvis data bringes i spil på rette vis. Det er et rigtigt stor puslespil at få til at fungere; både den tekniske del med scannere på bilerne, behandling af de indsamlede data i realtid samt ændringer i organisation og processer for at kunne reagere straks på den indsamlede viden.”

Han fortsætter:

”Det er imponerende, at Rigspolitiet er lykkedes med det, og det gør det relevant for omverdenen at have høje forventninger til den videre anvendelse af it, data og analytics i politiets arbejde.”​

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Jobopslag

Vi har p.t. ingen ledige stillinger

Du er velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning på job@its-teknik.dk.

Nyheder header

P-vejvisning vejleder bilisterne i Randers Midtby

Foto venligt udlånt af Randers Kommune, foto: Jakob Lerche For nylig kom der lys i de 55 informationstavler, som nu …