ITS Tekniks direktør bliver ny formand i brancheforeningen ITSDanmark​

Vores adm. direktør, Per Hedelund, var i 2003 med til at grundlægge brancheforeningen ITSDanmark, som arbejder for at udbrede Intelligente Transport Systemer (ITS) i trafikken.

Nu er han blevet formand for foreningen og kæmper fortsat for, at trafikken bliver afviklet mere intelligent til gavn for fremkommeligheden, trafiksikkerheden og miljøet.

”Det er vigtigt, at vi for alvor kommer til at anvende ITS som værktøj i planlægningen af vores trafiksystemer. Vi skal afvikle trafikken mere intelligent via Intelligente Transport Systemer,”

siger Per Hedelund, adm. direktør i ITS Teknik, der netop (i april 2019) er blevet valgt som bestyrelsesformand i brancheforeningen ITSDanmark.

Ifølge Per Hedelund er det visionen, at landets politikere for alvor ser ITS som en god idé og mulighed: ”Vi er godt på vej, men der er lang vej endnu.”

Vil styrke branchen og anvendelsen af ITS

Hver eneste dag arbejder ITS Teknik for at udvikle, installere og vedligeholde systemer, der udnytter IT og ny teknologi til at overvåge og styre trafikken på bedste vis. Med formandskabet i ITSDanmark får Per Hedelund nu endnu større mulighed for at styrke branchen og fremme anvendelsen af ITS.

”Det er et område, som virkelig interesserer mig. Som formand får jeg både en rigtig god indsigt i, hvad der rører sig på området på alle niveauer og bedre mulighed for at tale med vigtige interessenter og beslutningstagere. Jeg glæder mig til at være i front for en forening, som arbejder målrettet på at sætte ITS på dagsordenen,”

forklarer han.

Som direktør for ITS Teknik er Per Hedelund ikke i tvivl om, at der bør sættes fokus på trafiksignalerne, når det gælder Intelligente Transport Systemer i Danmark.

”Noget af det mest afgørende for fremkommeligheden i byerne er trafiksignalerne. Mange af de eksisterende signalanlæg kører dårligt og bliver hverken vedligeholdt eller optimeret. Hvis trafikken ændrer sig, giver det rigtig god mening at se på, om der for eksempel skal etableres en ekstra svingbane eller foretages andre justeringer ved trafiksignalet, som kan optimere trafikken,” siger Per Hedelund og fortsætter:​”

Mange kommuner kan med fordel plukke de lavthængende frugter ved at vedligeholde det udstyr, man allerede har. Når en detektor går i stykker, så få den reparereret hurtigst muligt.”​​

Fra grundlægger til formand

I 2003 var Per Hedelund med til at grundlægge brancheforeningen ITSDanmark sammen med den nu afgående bestyrelsesformand, Svend Tøfting. Det var derfor også helt naturligt, at stafetten gik videre til ITS Tekniks adm. direktør.

”Jeg er glad for den tillid, bestyrelsen har vist mig. Jeg har altid været et organisationsmenneske og er god til at strukturere og planlægge. Det får jeg brug for, da bestyrelsesarbejdet jo er frivilligt,”

siger Per Hedelund, der også er rådsmedlem i Rådet for Sikker Trafik og bestyrelsesmedlem i Dansk Vejforening.

Netværks- og foreningsarbejde gavner forretningen

Det er ikke kun Per Hedelund, som er engageret i brancheforeningen. ​Lars Hougaard Jakobsen, salgschef i ITS Teknik, er formand for det faglige netværk under ITSDanmark. Her mødes fagfolk, primært teknikere fra kommuner, organisationer, rådgivningsvirksomheder og udstyrsleverandører, for at dele viden og erfaringer om ITS.

”Vores medlemskab og engagement i ITSDanmark giver os et rigtig godt netværk i branchen på tværs af interessenter. Det gavner os, fordi vi har brug for at kende og komme helt tæt på vores kunder og rådgivere. Det er også en fordel, at ITS Teknik er kendt blandt læreanstalterne, når vi har brug for dygtige, nye medarbejdere. Det er derfor på mange niveauer, at vi kan drage nytte af vores frivillige arbejde og engagement i ITSDanmark,”

siger Per Hedelund.

Fakta om brancheforeningen ITSDanmark

ITSDanmark er en interesseorganisation, der siden 2003 har arbejdet for at udbrede Intelligente Transport Systemer (ITS) i trafikken. Udover at overvåge og styre trafikken kan ITS også anvendes til at opsamle data for at øge vores viden om og forståelse for trafikken. ITS kan give værdifuld information til brugerne og myndighederne før, under og efter rejsen. ITSDanmark vil mindske trængsel, øge trafiksikkerheden og reducere miljøbelastningen. Medlemmerne tæller bl.a. landets største kommuner, Vejdirektoratet, Rådet for Sikker Trafik, Aalborg Universitet, COWI, Cyklistforbundet, DI Transport, Movia og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Jobopslag

Vi har p.t. ingen ledige stillinger

Du er velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning på job@its-teknik.dk.

Nyheder header

P-vejvisning vejleder bilisterne i Randers Midtby

Foto venligt udlånt af Randers Kommune, foto: Jakob Lerche For nylig kom der lys i de 55 informationstavler, som nu …