Klaus har 20 års erfaring med programmering af signalanlæg

Softwareprogrammering, radarkonfiguration og signalafvikling er ikke fremmedord for Klaus Haslund, der i 20 år har arbejdet med netop disse områder. Han startede som servicetekniker på vejene, men fik i 2004 chancen for at programmere forskellige styreapparater. Siden har softwareprogrammering haft hans store interesse.​​

I 20 år har Klaus Haslund programmeret software til signalanlæg. Med sin mangeårige erfaring kender han næsten alle typer styreapparater i branchen, hvilket er en stor gevinst for både ITS Teknik og vores kunder. I stedet for at erstatte gamle styreapparater med nye, kan Klaus Haslund nemlig optimere de eksisterende.

Ikke to signalanlæg er ens

Hos ITS Teknik programmerer Klaus Haslund software til trafiksignaler og konfigurerer radarer, der sikrer korrekt trafikstyring, og at signalerne lyser, som de skal.

”Jeg har ansvar for afviklingen i anlæggene og lægger derfor planer og strategier for, hvordan vi kan opnå de bedste resultater. Det er et udfordrende arbejde, da der ikke findes to signalanlæg i Danmark, der er ens. Det er utrolig individuelt, hvor meget trafik der er på de forskellige veje, og hvordan signalanlæggene fungerer uden spildtid,” siger Klaus Haslund, der de seneste to år har været SW-programmør hos ITS Teknik. Han tilføjer:

”Jeg arbejder blandt andet med dynamisk grøntidstildeling, hvilket betyder, at vi måler flowet i trafikbelastninger og sørger for, at trafikanterne har nok tid til at køre over for grønt. Kort sagt omsætter jeg den teoretiske del til praksis.”

Mange års erfaring med TTS- og Siemens apparater

Det giver stor alsidighed for både ITS Teknik og vores kunder, at Klaus Haslund er velbevandret i alverdens styreapparater til signalanlæg

”Jeg har i mange år arbejdet med blandt andet TTS- og Siemens styreapparater. Jeg kan derfor nemt justere og optimere signalanlæg med disse styreapparater tilknyttet. Vi undgår dermed at erstatte etablerede signalanlæg med nye, hvilket giver kunderne en økonomisk gevinst,” siger Klaus Haslund.

kha_skrivebord


Signalanlæg: Fra ideer til virkelighed
Softwareprogrammering af signalanlæg kræver stor teknisk snilde, og at man er god til at se muligheder:​

”Når jeg programmerer, omsætter jeg tanker og ideer til virkelighed. Rådgivere kan have skæve tanker, som de gerne vil prøve af. Det er så min opgave at få det eksekveret på den ene eller anden måde. Det sker ved, at jeg læser beskrivelser til ønsker igennem og derefter finder ud af, hvordan teknikken kan passe sammen,” siger Klaus Haslund.​

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Jobopslag

Vi har p.t. ingen ledige stillinger

Du er velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning på job@its-teknik.dk.

Nyheder header

P-vejvisning vejleder bilisterne i Randers Midtby

Foto venligt udlånt af Randers Kommune, foto: Jakob Lerche For nylig kom der lys i de 55 informationstavler, som nu …