ITS information på tværs af transportformer​

​​Danmark er en af de førende cykelnationer i verden. Et cykelbarometer er et intelligent trafikstyringsprodukt, der synliggør, hvor mange cyklister der kører forbi på stedet. Det kan vise informationer på tværs af transportformer, fx cykel og tog, så cyklisten ved, hvornår næste tog afgår.

Et cykelbarometer med togtider sætter fokus på grøn trafik og sund livsstil ved at synliggøre antal af cyklister (motivationsfaktor) og medvirker til at lette dagligdagen for cyklisterne ved at informere dem under rejsen.

Der er meget fokus på ”at være grønnere” og sundere, at reducere trængsel fra biltrafik ved at tage cyklen fremfor bilen. Med den stigende trafik og de hastigt voksende trafikale problemer, vil ITS i stigende grad blive et relevant virkemiddel. ITS bruges til at øge trafiksikkerheden og fremkommeligheden, reducere miljøbelastningen samt informere trafikanter før, under og efter rejsen.

Et cykelbarometer synliggør hvor mange cyklister der kører forbi på stedet. Dette er en motivationsfaktor, fordi man er med til at reducere CO2, man får sundhedsmæssige fordele ved at folk cykler fremfor at køre i bil, og man kan måle effekten fra f.eks. cykelkampagner. Herudover kan vores cykelbarometer vise togtider, hvilket medvirker til at lette dagligdagen for cross-over trafikanter der skifter transportform (fra cykel til tog) i den daglige pendling.

Cyklisten ved, hvor mange minutter der er indtil næste tog afgår, allerede før vedkommende er ved stationen. Hvis cyklisten ved, at der er god tid til at nå næste tog, reduceres farlig kørsel overfor rødt ved trafiklyset, og der er tid til at parkere sin cykel på en pæn måde ved stationen.

VEST​

Skomagervej 2A

DK - 7100 Vejle

Tlf.: +45 76 43 16 10

E-mail: info@its-teknik.dk

ØST

Københavnsvej 265
DK - 4000 Roskilde


Tlf.: +45 46 75 72 27
E-mail: info@its-teknik.dk

​CVR nr. 26862019

​Bank: 7562-1122334 (Jyske Bank)

IBAN nr.: DK4875620001122334

BIC-Kode (SWIFT): JYBADKKK​​