Fartvisere

Formålet med fartvisere er at sænke hastigheden på strækninger, hvor der ofte køres for hurtigt. Fartviseren øger trafikantens opmærksomhed og informerer om trafikantens aktuelle hastighed. Når vi fortæller bilisten, at han/hun kører for stærkt, vil enhver fornuftig bilist straks fjerne foden fra speederen og anlægge et mere fornuftigt tempo.

Flere undersøgelser har vist, at fartvisere medfører en reduktion i hastigheden, og at hastighedsreduktionen er blivende.

Forskellige typer fartvisere

​En fartviser er en rektangulær lystavle med teksten ”Din fart XX km/t”, der ved aktivering viser hastigheden i et variabelt felt. Kører bilisten for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen, tændes to hvide blinkende lamper øverst på tavlen samtidig med visning af hastigheden.

Hastigheden af et køretøj bliver enten registreret ved, at det passerer hen over et sæt spoler, der er nedfræset i kørebanen, eller med radar indbygget i fartviseren.

ITS Teknik tilbyder forskellige typer fartvisere, der passer til ethvert behov (f.eks. fastmonteret, mobil eller fuldgrafisk). Fartviserne kan tilsluttes på forskellig vis, bl.a. som solcelle løsning, som gadelysløsning, som tilsluttet 230V og hvor der er tilkoblet en permanent tællestation på spoler.

Leje af mobil fartviser​

Når du har kortvarig brug for at måle og vise farten ved fx vejarbejde, uheldsstrækninger og erhvervsområder, der er plaget af ”fartbøller”, kan du leje en mobil fartviser hos os.

Kontakt vores serviceafdeling for at høre mere. ​

ITS Tekniks fartviser er udviklet til danske vejrforhold og er EN12966 godkendt.

Vores fartviser tilbyder lave driftsomkostninger, bl.a. ved et ekstremt lavt strømforbrug (<5 Watt/time) samt stor driftsstabilitet.

Fartviseren er servicevenlig og har variabel lysintensitet på både display og blitz.

Blitzen er retningsbestemt, hvilket betyder, at der er mindre ”lysforurening til naboer”. Fartviseren kan naturligvis fjernovervåges.

Fartviseren kan enten opstilles som en fast installation på en påkørselsvenlig mast eller leveres som en mobil løsning monteret på en trailer.

Ved fast installation skal fartviseren tilsluttes 230V el. Alternativt kan den leveres med solceller.

Det er blevet udbredt at have en fartviser på trailer. Fartviseren kan ses på lang afstand og har en forebyggende effekt på hastighedsoverskridelser.

Selv små fald i hastigheden kan have stor betydning for at reducere alvorligheden i en trafikulykke.

Mobile fartvisere opstilles på lokaliteter, fx hvor borgere føler sig utrygge og klager over høj hastighed. De opstilles også jævnligt i nærheden af skoler og institutioner. Også på lokaliteter, hvor kommunen har foretaget konkrete hastighedsmålinger, som viser høje hastigheder, opstilles fartviserne præventivt.

ITS Teknik kan tilbyde gennemprøvede og EN12966 godkendte fartviser monteret på en trailer som en mobil løsning.

Mobil fartviser

Downloads

november 18, 2020

Fra elektronisk musik til trafikovervågning

Tobias Aunbøl har brug for sine færdigheder både fra sit studie og sine hobbies i sit job som programmør hos ITS Teknik, hvor han blandt...
september 10, 2020

Horsens bekæmper trængsel med Smart City-løsning

Horsens Kommune nudger byens bilister til at vælge hurtigere ruter via et nyt rejsetidssystem leveret af ITS Teknik. Systemet baserer sig på live trafikdata –...
juni 15, 2020

​Millionkontrakt i hus: Specialister i trafiksikkerhed skal levere alle signalanlæg til Hovedstadens Letbane

På foto ses fra venstre: Patrik Magnusson, Hovedstadens Letbane;  Erik Skotting, Hovedstadens Letbane; Per Hedelund, ITS Teknik; Lars Hougaard Jakobsen, ITS Teknik og Peter Lerche...
maj 7, 2020

P-plads i Køge med nummerpladeregistrering og bomsystem

​Personaleparkeringen ved Køge Rådhus har fået sig en makeover. ITS Teknik er en garvet spiller, når det kommer til parkeringsløsninger og installation af separate bomsystemer...