Parkering

Reduktion af parkeringssøgende trafik i den indre by er en vigtig opgave for trafikplanlæggere. Vores parkerings-vejvisningssystemer yder en værdifuld support til denne opgave.

Op til 40 procent af trafikken i indre by er forårsaget af parkeringssøgende bilister – selv uden for myldretiden. På lørdage før jul kan omfanget stige til 90 procent og give anledning til trafikpropper. Hvis I gør information om frie parkeringspladser tilgængelig ved byens større indfaldsveje, vil det reducere den parkeringssøgende trafik betydeligt.

ITS Teknik tager højde for den slags gensidig afhængighed.

P-vejvisning

Vores P-vejvisningssystemer, vores trafikstyring og driftssystemer er koordinerede for at sikre det optimale samspil.

Vi tilbyder dokumenterede løsninger, hvor bilisterne pålideligt, via den korteste rute, bliver dirigeret til den nærmeste ledige parkeringsplads. Herved reduceres den parkeringssøgende trafik og udnyttelsen af kostbare parkeringspladser optimeres.

ITS Teknik rådgiver om og leverer komplette parkeringsløsninger til både åbne P-pladser og til P-huse eller P-kældre.

Vores parkeringsløsninger bygger på det modulopbyggede og fleksible parkeringssystem ITS Park, som tilpasses det konkrete behov.

Vores modulopbyggede struktur betyder bl.a. at systemet kan idriftsættes på en enkelt eller få P-områder og senere udbygges til at omfatte flere anlæg.

En parkeringsløsning fra ITS Teknik omfatter tælling af ind- og udkørende køretøjer på det enkelte P-område og via vores parkeringssystem ITS Park samles disse data, og information om antal ledige pladser vises på tilsluttede informationstavler.

ITS Park system

Vores ITS Park system kan også modtage og aflevere data via et API.

Detektering af køretøjer sker eksempelvis via spoler, videokameraer, nummerpladekameraer (ANPR) eller Single Space Detektering (SSD) i eller over den enkelte P-bås.

P-vejvisning af bilister til ledige pladser sker via dynamiske P-vejvisningsskilte, som opstilles strategisk i forhold til P-pladserne, så bilisterne informeres omkring belægningsniveauet i god tid, hvilket giver dem mulighed for at planlægge deres rute og nå deres bestemmelsessted på den kortest mulige tid.

På større P-pladser og ved P-huse kan der evt. opstilles en parkeringspylon, som viser antal ledige pladser i et navngivet område eller på en etage.

Inden døre i P-huse kan vi levere mindre tavler som viser til ledige områder i huset, eller vise optagne og ledige pladser med Single Space Detektering (SSD) over hver bås. Installation af SSD kombineret med interne vej-visningsskilte, skåner miljøet og øger brugertilfredsheden markant.

SSD kan leveres i flere udgaver med mulighed for integrerede lysdioder at indikere om pladsen er ledig, optaget, reserveret eller henholdt som handicap-plads.

maj 9, 2023

ITS Teknik henter erfarent bestyrelsesmedlem fra øverste hylde

På den seneste generalforsamling er Jesper Haugaard blevet valgt ind som ny næstformand i bestyrelsen hos ITS Teknik. Per Hedelund, adm. direktør og medlem af...
oktober 4, 2022

25 år med ITS Teknik og ’still rolling’

I 1997 begyndte Niels Ellekjær som tekniker i det, der i dag er ITS Teknik. Det var det år, hvor hele verden gik rundt og...
september 21, 2022

Midt i lyset – 40 år med ITS Teknik

1. juli 1980 var dagen hvor Dronning Margrethe åbnede Vejlefjordbroen. Men der skete også noget andet den dag, som siden fik betydning for trafikafviklingen i...
august 16, 2022

Med ITS Teknik på cykel i Havana

Hos ITS Teknik har vi en ambition om at drive en forretning, hvor der også er plads til at fokusere på verdenen omkring os, og...