Nyt innovativt signalanlæg hjælper Roskilde imod en bæredygtig fremtid

I Roskilde har man taget et stort skridt fremad inden for bæredygtighed samt sikker infrastruktur med indvielsen af Sjællands første 24 Volts signalanlæg. Dette avancerede system anvender innovativ 1 Watts LED-teknologi, der ikke blot reducerer energiforbruget, men også CO2-udslippet, hvilket gør det til et både miljøvenligt og økonomisk tiltalende valg.

Energibesparelse og øget sikkerhed

Det nye anlæg er designet til at optimere energieffektiviteten uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Med et forbrug på kun 1 Watt pr. lysenhed opnår signalanlægget en markant reduktion i strømforbruget sammenlignet med traditionelle signalanlæg. Dette er en del af en større indsats for at opnå Roskilde Kommunes mål om bæredygtighed og en grønnere fremtid.

En anden væsentlig fordel ved det nye 24 Volts signalanlæg er den øgede sikkerhed for de teknikere, der til daglig arbejder med installationen og vedligeholdelsen af anlægget. Med det lavvoltbaserede signalanlæg er risikoen for elektriske stød elimineret, hvilket mindsker risikoen for arbejdsrelaterede skader.

Kommunens perspektiv

Helle Schou fra Roskilde Kommune udtaler følgende om projektet:

“Da jeg blev præsenteret for muligheden for at vælge et energibesparende 1 Watts signalanlæg i forbindelse med ombygningen af ét af Roskilde Kommunes kryds i Viby, var jeg faktisk ikke i tvivl om at det var noget jeg gerne ville prøve af. Jeg synes, at det er fantastisk, at man kan lave et signalanlæg, der har så lavt et strømforbrug. Når strømforbruget reduceres, udledes der mindre CO2, hvilket passer fint ind i kommunens klimaindsats og mål for CO2 reduktion. Derudover er der det økonomiske perspektiv, idet et reduceret strømforbrug medfører en billigere elregning.”

Innovativ sikkerhedsfeature

En særlig feature ved det nye anlæg er integrationen af blåt lys i viadukten, som aktiveres, når der er grønt lys for cyklister.

Tidligere skulle cyklister stå af og trække cyklen på gangstien igennem viadukten. Med det nye tiltag har cyklisterne mulighed for at cykle på kørebanen, hvor de har deres egen signalfase. Det blå lys er med til at tydeliggøre cykelfasen.

Dette tiltag er en forbedring af sikkerheden, da det blå lys skaber en mere tryg passage for cyklisterne gennem tunnelen, hvilket er særligt værdifuldt i de mørke morgener og aftener.

Fremtidens løsninger

Roskilde Kommunes mod til at implementere denne nye teknologi demonstrerer en innovativ tilgang til byudvikling og infrastruktur. Projektet viser, hvordan teknologiske fremskridt kan anvendes praktisk med betydelige fordele for både miljøet og samfundet. Det er et eksempel på, hvordan fremtidens teknologiske løsninger kan integreres i dagligdagen til gavn for alle. Denne løsning viser, hvordan sikkerhed, bæredygtighed og teknologi kan gå hånd i hånd og skabe en grønnere og mere sikker fremtid.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Nyheder

ITS Teknik søger en servicetekniker i Vejle

Vil du være en del af en dansk virksomhed hvor medarbejdernes trivsel og kundernes glæde er i førersædet? Som tekniker …

Nyheder

Nyt innovativt signalanlæg hjælper Roskilde imod en bæredygtig fremtid

I Roskilde har man taget et stort skridt fremad inden for bæredygtighed samt sikker infrastruktur med indvielsen af Sjællands første …