Fuldgrafiske P-tavler i Nyborg viser vej til ledig parkering

Nyborg Kommunes fuldgrafiske P-tavler viser vej til ledige P-pladser. Men de kommer også til at fungere som informationstavler, når Nyborg i 2022 bliver et af målområderne for Tour de France. Nyborg er den første kommune til at tage fuldgrafiske P-tavler i brug.

I Nyborg ligger Danmarks ældst bevarede Kongeborg. Nyborg Slot dateres til omkring år 1200 og gennemgår i øjeblikket en større restaurering. Når slottet står færdigt, forventer Nyborg Kommune et større rykind af turister til byen – og mange bilister med behov for at finde en parkeringsplads.

Samtidig er en parkeringsplads med 80 pladser foran Rådhuset blevet nedlagt. Derfor gik kommunens Vej & Trafikafdeling sammen med smartcity-gruppen i gang med at finde løsninger for parkeringen og trafikken i byens kerne. ITS Teknik vandt opgaven med at skabe grafiske tavler, som på en intelligent måde dirigerer trafikanterne til byens ledige P-pladser. 

Projektleder på opgaven for Nyborg Kommune var Alex Reinholdt Degn, og han har været glad for samarbejdet med ITS Teknik:

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med ITS Tekniks medarbejdere, og de har lyttet til vores ønsker, så vi har fået tilpasninger, der gør løsningen bedre for os,” siger han og fortsætter:  

”Vores P-pladser ligger spredt, så især for turister vil det være uoverskueligt at finde frem til dem, hvis ikke vi hjælper dem med skiltning. Med de nye tavler får vi udnyttet vores parkeringskapacitet bedre.”

Første kommune med fuldgrafiske P-tavler

Nyborg Kommunes tavler er fuldgrafiske, så der kan skrives og præsenteres billeder på dem, som på enhver anden skærm. Det har givet kommunen et helt nyt kommunikationsværktøj. Selve teknologien er ikke ny, men det er en ny måde at tænke på, og Nyborg Kommune er den første danske kommune til at tage den til sig.

Alex Reinholdt Degn ser frem til at anvende tavlerne ved lokale begivenheder som eksempelvis det traditionsrige julemarked. Desuden skal Nyborg i 2022 lægge gader og stræder til en af verdens største sportsbegivenheder, Tour de France.

”Det bliver den største begivenhed i byens nyere historie, når 190 lande og mange millioner tv-seere den 2. juli 2022 følger Tour de France-feltets spektakulære tur over Storebæltsbroen og etapeafslutningen i Nyborg. Her får vi selvfølgelig brug for skiltene som informationstavler. Men først og fremmest er det i hverdagen, borgerne og gæster får nytte af dem,” siger han.

Alex Reinholdt Degn fortæller, at når Nyborg Kommune får opsat ladestandere til elbiler på visse parkeringspladser, bliver det en ekstra fordel at have de fuldgrafiske tavler. Det bliver muligt at vise vej specifikt til ledige pladser med ladere.

Ledige P-pladser baseret på data i realtid

ITS Teknik har leveret de fuldgrafiske P-tavler til Nyborg Kommune. Konsulent hos ITS Teknik Dan Blirup fortæller, at der var lavet målinger, som viste, at trafikken i Nyborg by var skævt fordelt. Han siger:

”Hvis man skal besøge Nyborg by, ved man nu allerede, før man kommer helt ind i byen, hvor der er ledige p-pladser. Informationstavlerne har skabt overskuelighed, og de data, de viser, er i realtid. Vi registrerer, hvor bilerne holder, og kan guide bilister hen til de ledige pladser,” siger Dan Blirup.

Nyborg bruger forskellige visninger og farver på tavlen. Fx er der et P-område, som om dagen er privat, og hvor skiltningen skifter kl. 18, så der bliver offentlig parkering.

”Det er noget helt nyt, at man bruger P-vejvisning på den måde. Og det er nok noget, kommunerne kommer til at tage mere og mere i brug. Normalt kan man kun skrive et antal eller skrive ”Fri”, ”Optaget” eller ”Lukket” på tavlerne,” siger Dan Blirup og tilføjer:

”Som leverandør er vi meget tilfredse med den fleksibilitet, der er i tavlerne, de er meget dynamiske. Og det har været en god og kvalificeret medspiller, vi har haft i Nyborg Kommune.”  

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Nyheder

Nyt innovativt signalanlæg hjælper Roskilde imod en bæredygtig fremtid

I Roskilde har man taget et stort skridt fremad inden for bæredygtighed samt sikker infrastruktur med indvielsen af Sjællands første …

Jobopslag

Vi søger en servicetekniker til Roskilde

Vil du være en del af en dansk virksomhed hvor medarbejdernes trivsel og kundernes glæde er i førersædet? Som tekniker …