ITS Teknik står bag Colombias første cykelbarometer​

Cyklismen i den colombianske hovedstad Bogotá er i vækst, og nu kan byens borgere også holde øje med, hvor meget cykeltrafik der egentlig er. ITS Teknik har leveret Colombias første cykelbarometer, der samtidig har skabt øget interesse for fremtidige barometre i landet​.

Det er den danske ambassade i Bogotá, der i samarbejde med Novo Nordisk har doneret cykelbarometret til byen. Og det er ikke en tilfældighed, at det lige netop er i Bogotá barometret er placeret.

”Den danske ambassadør i Colombia er meget interesseret i cyklisme, og i forvejen er der mange cyklister i landet. Det var gennem ambassaden, at kontakten blev etableret til os,” siger Henrik Salling, bidmanager hos ITS Teknik.​

Cykelbarometer med særlig sensor skal motivere borgere til at cykle 

Cykelbarometret er lavet med Bogotás eget logo og design, så det passer til omgivelserne i byen. Det var samtidig nødvendigt for ITS Teknik at installere en speciel løsning med sensoren, der tæller antallet af passerende cyklister.

”Grundet den store trafik af cyklister har vi opdelt sensoren på barometret i to. Det har vi gjort for at barometret kan nå at tælle alle cyklister, der kører forbi,” siger Henrik Salling og understreger: 

​”Det overordnede mål med barometret er at få endnu flere til at lade bilen stå og i stedet tage cyklen. Tælleren viser, hvor mange der passerer vejen dagligt og årligt. På den måde kan borgerne se, hvor mange de faktisk er sammen om at få tallene til at stige. Forhåbentligt kan det være med til at skabe en dominoeffekt af cyklister. Samtidig kan kommunen også få en oversigt over, hvor mange cyklister det faktisk drejer sig om.”

​Kommunen i Bogotá har da også set deres nye cykelbarometer som en god investering i cyklisme. Der er f.eks. blevet inddraget en hel vognbane til en dobbeltrettet cykelsti for at give plads til cyklisterne.

”Generelt har Bogotás cyklister gode og ordnede forhold, så de kan komme sikkert rundt i byen. Den dobbeltrettede sti og cykelbarometret har løftet cyklismen i byen til et højere niveau,” siger Henrik Salling. 

Cykelbarometer har skabt medieomtale og øget interesse i Colombia 

Selvom det er Colombias første cykelbarometer, er det med sikkerhed ikke det sidste. ITS Tekniks arbejde er nemlig blevet positivt modtaget.

”Cykeltælleren har været en stor succes og fået meget omtale i de nationale medier,” siger Kristine Matre Thorsen, der er eksportrådgiver på den danske ambassade i Colombia.

Bogotás cykelbarometer har dermed øget interessen for lignende tiltag i landet:

”Efter vores arbejde i Bogotá, har vi fået mange henvendelser på samme type cykelbarometer fra andre byer i Colombia. Vi arbejder lige nu konkret med disse henvendelser, så der vil sikkert snart komme flere cykelbarometre,”

siger Henrik Salling.

Det er ikke første gang, at ITS Teknik leverer cykelbarometre med eksportsucces. ITS Teknik står blandt andet bag 20 cykelbarometre i Skotland og England samt 14 i Bruxelles.

Ifølge Henrik Salling, er der dog nogle udfordringer, der skal tages højde for ved eksportleverancer:

”Det er vigtigt at lave en grundig research om samarbejdspartnere i det pågældende land, vi leverer barometre til. Mange af de lokale partnere arbejder ikke med installation af sensorer og trafiksignaler på samme måde, som vi gør. Derfor kan der være en udfordring i at få etableret vores ITS-løsninger. Det lykkedes os at finde en lokal partner i Bogotá, der har samme kendskab til installation af sensorer som os, så denne proces forløb uden større udfordringer,”

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Nyheder

Nyt innovativt signalanlæg hjælper Roskilde imod en bæredygtig fremtid

I Roskilde har man taget et stort skridt fremad inden for bæredygtighed samt sikker infrastruktur med indvielsen af Sjællands første …

Jobopslag

Vi søger en servicetekniker til Roskilde

Vil du være en del af en dansk virksomhed hvor medarbejdernes trivsel og kundernes glæde er i førersædet? Som tekniker …