ITS Teknik står bag teknikken i Storebælts nye PayByPlate

Storebælt lancerer den 21. marts 2018 PayByPlate, der gør det muligt for danske personbiler at betale ved hjælp af nummerpladen, når bilisterne skal over Storebæltsbroen. ITS Teknik har leveret og installeret de 44 ANPR-kameraer med specialudviklet software, der bl.a. medfører en mere glidende trafik.

Personbiler med almindelige danske nummerplader kan nu betale for at køre over Storebæltsbroen med automatisk registrering af nummerpladen. Det er en stor fordel for både bilisterne og Storebælt. Det fortæller Christian Hein, der er projektleder for PayByPlate hos Storebælt:

”Automatisk betaling via nummerplade er tre gange hurtigere end ved betaling med kreditkort eller kontanter ved betalingsanlægget. Det er i alles interesse, at vi kan få flere køretøjer igennem, så vi kan afvikle trafikken uden kø,” siger han og fortsætter:

”Driftsmæssigt kræver det også mindre bemanding og vedligeholdelse af vores udstyr, når flere kunder gør brug af automatisk betaling. Det er en stor fordel for os.”

ANPR-kameraer forbedrer trafikken.

Tilbage i december 2012 vandt ITS Teknik udbuddet for Storebælt om levering og installation af kameraer, der kan foretage automatisk nummerplade-genkendelse (ANPR). Siden er der kommet flere kameraer til, ligesom vi har tilpasset softwaren i kameraerne for at understøtte den nye betalingsløsning.

”ITS Teknik havde den bedste løsning til den bedste pris. De levede op til vores fem kriterier om pris, funktionalitet, databehandling, installation/test og vedligeholdelse. Det er også en stor fordel for os, at deres ANPR-kamera er en alt-i-én løsning, så vi undgår delkomponenter. Det gør det nemt at installere, drifte og vedligeholde,” siger Christian Hein. 

ITS Teknik har leveret to ANPR-kameraer til hver af de i alt 22 baner i betalingsanlægget ved Storebælt, der automatisk aflæser for- og bagnummerpladen på personbilen.

”Vi har udviklet på løsningen til Storebælt, så nummerplade-genkendelsen nu også kan bruges til betaling. Vi har lavet en skræddersyet software til kameraet, der gør det muligt at aflæse nummerpladen og sende data med det samme, køretøjet rammer spolen i vognbanen,” forklarer Thomas Nielsen, der er servicetekniker hos ITS Teknik.

Det gør det muligt for Storebælt at modtage data hurtigt, så bommen åbnes, når systemet automatisk har kontrolleret på serveren, at nummerpladen er registreret med korrekte betalingsoplysninger.

”Vi forventer os meget af den nye betalingsløsning. Løsningen fra ITS Teknik, hvor al data kommer direkte fra kameraet, øger vores kapacitet. Det betyder i sidste ende, at trafikken vil glide bedre,” siger Christian Hein.

​Han pointerer, at den nye betalingsløsning med nummerplade-genkendelse er et rigtig godt supplement til BroBizz’en, så bilisterne kan vælge den løsning, der passer bedst til dem, inden Storebælt krydses. Udover at PayByPlate gør muligt at komme hurtigt igennem anlægget, er der også økonomiske fordele for bilisterne. De får med PayByPlate samme lave pris over Storebælt som med BroBizz og undgår at betale oprettelsesgebyr. 

Fakta om PayByPlate ved Storebælt

Personbiler med almindelige danske nummerplader kan fra den 21. marts 2018 betale med nummerpladen for at komme over Storebæltsbroen. Det er både muligt at tilmelde sig på BroBizz.com og via BroBizz App fra BroBizz A/S Fra du har tilmeldt dig, til du kan betale med PayByPlate, går der 20 minutter. Betaling sker efter forbrug, og du sparer næsten 20 procent af prisen med den nye automatiske betalingsform. Til at begynde med kan alle de blå baner benyttes til PayByPlate. Motorcykler og lastbiler samt busser over 3.500 kilo kan ikke betale med PayByPlate.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Nyheder

Nyt innovativt signalanlæg hjælper Roskilde imod en bæredygtig fremtid

I Roskilde har man taget et stort skridt fremad inden for bæredygtighed samt sikker infrastruktur med indvielsen af Sjællands første …

Jobopslag

Vi søger en servicetekniker til Roskilde

Vil du være en del af en dansk virksomhed hvor medarbejdernes trivsel og kundernes glæde er i førersædet? Som tekniker …