Nye cykelbarometre i Roskilde skal fremme cykelglæden

Danmark har altid været en cykelnation, og det øgede fokus på klima og bæredygtighed, har kun forøget lysten og behovet for at fremme cyklismen i Danmark. Mange kommuner er derfor i gang med at gøre livet for cyklisterne lettere og mere sikkert i håb om, at flere vil vælge cyklen frem for bilen. En af disse kommuner er Roskilde Kommune, der har anskaffet fire nye cykelbarometre fra ITS Teknik, som skal opmuntre borgerne til trække i cykeltøjet og blandt andet bruge byens nye Supercykelsti.

Et cykelbarometer synliggør hvor mange cyklister, der kører forbi på stedet. Det minder cyklisterne om, at de er med til at reducere CO2 samtidig med, at kommunerne får mulighed for at måle effekten af f.eks. cykelkampagner.

Med de nye cykelbarometre ønsker Roskilde Kommune at signalere til omverden, at de vægter cyklismen og cyklisterne højt og på den måde motivere flere til at hoppe op på cyklen.

”Cykelbarometrene er et led i vores plan for at fremme cyklismen i Roskilde Kommune. Vi vil gerne signalere, at kommunen støtter cyklismen som en bæredygtig transportform, og at cyklisterne er en prioritet i vores trafikplanlægning.” siger Helle Schou, som er specialkonsulent og trafiksikkerhedsrevisor i Roskilde Kommune.

Flere på Supercykelstien

Ligesom mange andre kommuner rundt om København har også Roskilde trængselsproblemer på vejene ind mod København især i myldretiden. Derfor ønsker kommunen at få flere til at benytte Supercykelstien, som strækker sig fra Roskilde by ind til centrum af København. Og det er her, de nye cykelbarometre kommer ind i billedet.

”Vi ville gerne opsætte et cykelbarometer på den nye Supercykelsti ud af byen for at opmuntre flere til at vælge cyklen ind mod København. Cykelbarometret giver os desuden mulighed for at holde øje med udviklingen i antallet af cyklister på Supercykelstien, så vi kan se, om der er brug for at lave nye tiltag og måske igangsætte flere kampagner.” siger Helle Schou.

Godt samarbejde

I Roskilde Kommune har de længe arbejdet på at få flere til at tage cyklen, og de har haft tre cykelbarometre stående rundt omkring i kommunen i flere år. Barometrene stod til udskiftning og kommunen valgte ITS Teknik som leverandør af de nye cykelbarometre. De har før brugt ITS-Teknik til at etablere signalanlæg, og har altid været godt tilfredse med samarbejdet.

”Helt generelt er vi i Roskilde Kommune rigtig glade for samarbejdet med ITS Teknik. Ikke kun med cykelbarometrene, men også signalanlæg. Vi har altid en god dialog og møder forståelse for vores behov.” Siger Helle Schou.

Lars Hougaard Jakobsen, salgschef hos ITS Teknik, er også meget tilfreds med samarbejdet med Roskilde kommune og håber, at ITS Tekniks løsninger vil gøre en forskel for cyklister i Roskilde Kommune.  

”Vi vil gøre det nemt og sikkert at være cyklist i Danmark, så vi er meget glade for at arbejde sammen med Roskilde Kommune om, at få flere af kommunens borgere til at vælge cyklen frem for bilen. Vi ser frem til det fortsatte arbejde med at forbedre trafikken for alle i kommunen og i resten af Danmark. ” siger Lars Hougaard Jakobsen.

Nemmere at være cyklist med ITS Teknik

ITS Teknik arbejder hele tiden på at udvikle løsninger, som fremmer cyklismen i Danmark. Vores cykelbarometre øger cyklisternes opmærksomhed på deres egen indsats for miljøet, men vi laver også løsninger, som er med til at gøre sikkerheden bedre for cyklisterne i trafikken. Vi tilbyder blandt andet løsninger til cykelgrønbølge, cykelprioritering og forebyggelse af højresvingsulykker.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Nyheder

Nyt innovativt signalanlæg hjælper Roskilde imod en bæredygtig fremtid

I Roskilde har man taget et stort skridt fremad inden for bæredygtighed samt sikker infrastruktur med indvielsen af Sjællands første …

Jobopslag

Vi søger en servicetekniker til Roskilde

Vil du være en del af en dansk virksomhed hvor medarbejdernes trivsel og kundernes glæde er i førersædet? Som tekniker …