P-vejvisning vejleder bilisterne i Randers Midtby

Foto venligt udlånt af Randers Kommune, foto: Jakob Lerche

For nylig kom der lys i de 55 informationstavler, som nu vejleder bilister til ledige P-pladser i Randers midtby. Ud over at gøre det nemmere at finde ledige parkeringspladser, giver det nye parkeringssystem også kommunen værdifuld viden om belægningen på de 2.000 parkeringspladser i byens centrum. ITS Teknik har etableret systemet og står nu for drift og vedligeholdelse.

”Vi har arbejdet med etableringen af det nye P-vejvisningssystem siden februar i år, så den 17. november, hvor anlægget gik i drift, var lidt af en mærkedag for os,” siger konsulent Dan Blirup fra ITS Teknik.

Han forklarer, at parkeringssystemet fra ITS Teknik er nøje tilpasset til byens infrastruktur og behovene i Randers. Systemet omfatter 55 nye, dynamiske P-tavler, der i realtid viser bilisterne, hvor der er ledige parkeringspladser.

Data indsamles fra de 13 parkeringsanlæg, dels med kameraer og dels ved tælling af biler, som kører ind og ud af P-anlæggene. Dataene præsenteres for bilisterne i realtid på de 55 P-tavler, som er opsat langs centerringen rundt om Randers.

Værdifuld viden om behovet for P-pladser

Ud over at bruge de indsamlede data til at opdatere P-tavlerne i realtid, leverer systemet også værdifulde data til Randers Kommune. Om belægningen her og nu og historisk på de 13 P-anlæg. På nogle af anlæggene måles belægningen af hver enkelt P-plads.

“Det vigtigste er selvfølgelig, at systemet er nemt og pålideligt at bruge for bilister, men vi får også brugbar viden om brugen af parkeringspladserne. Nu kan vi fx se præcist, hvornår og hvor længe hver enkelt parkeringsplads er optaget. Derfor bliver systemet også et vigtigt analyseværktøj til den fremtidige planlægning af parkering i midtbyen,” siger Grethe Helledi, der er projektchef i Udvikling, Miljø og Teknik i Randers Kommune.

Bilisterne sparer tid og brændstof

“Der er omkring 2.000 parkeringspladser med få minutters gang til centrum, og nu har vi et system, hvor bilister bare skal følge skiltene for at finde en plads, der er ledig. Dermed kan bilister undgå at spilde tid og kilometer på at køre søgende rundt efter en parkeringsplads i midtbyens gader. Og samtidig får vi en fredeligere bymidte med mindre trafik til gavn for alle i midtbyen og for miljøet,” siger borgmester Torben Hansen.

Flere parkeringsanlæg kan komme med

Ifølge en pressemeddelelse fra Randers Kommune har byrådet bevilget 8,5 millioner kroner til det nye parkeringssystem. I dette beløb er driftsomkostninger for minimum 10 år indregnet.

Parkeringssystemet rummer større private og offentlige parkeringspladser og er desuden dimensioneret, så det er muligt at tilføje flere parkeringsanlæg på et senere tidspunkt.

Information på randers.dk

Bilister og andre interesserede kan se de nye P-tavler langs centerringen. Men på Randers.dk findes også et kort med de 13 P-anlæg og realtidsstatus for ledige P-pladser.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Nyheder

Nyt innovativt signalanlæg hjælper Roskilde imod en bæredygtig fremtid

I Roskilde har man taget et stort skridt fremad inden for bæredygtighed samt sikker infrastruktur med indvielsen af Sjællands første …

Jobopslag

Vi søger en servicetekniker til Roskilde

Vil du være en del af en dansk virksomhed hvor medarbejdernes trivsel og kundernes glæde er i førersædet? Som tekniker …