ITS Teknik henter erfarent bestyrelsesmedlem fra øverste hylde

På den seneste generalforsamling er Jesper Haugaard blevet valgt ind som ny næstformand i bestyrelsen hos ITS Teknik. Per Hedelund, adm. direktør og medlem af ejerfamilien hos ITS Teknik, ser frem til at have Jesper Haugaard med i bestyrelsen. ITS Teknik er blandt de førende specialister indenfor intelligent trafikstyring og -teknologi, og Jesper Haugaard skal bidrage til den fortsatte udvikling af virksomheden.

Et af de vigtige mål for ITS Teknik at løse større ITS-projekter, især inden for den offentlige sektor. Med Jesper Haugaards tekniske baggrund og erfaring fra større servicevirksomheder kan han hjælpe med at styrke virksomhedens kompetencer og positionere den til at tage fat på større og mere komplekse projekter.

Per Hedelund beskriver valget af Jesper Haugaard som en vigtig del af virksomhedens langsigtede strategi. Gennem tilføjelsen af nye kompetencer og ekspertise skal det sikres, at ITS Teknik kan bevare og udvikle sin position som en førende aktør på markedet. Per Hedelund siger:

”Som en familieejet virksomhed ønsker vi at sikre ITS Tekniks fremtid som en professionel og effektiv organisation, med et klart fokus på styrkelse af Service Management. Med Jesper Haugaards erfaring med ledelse og strategisk planlægning tager vi endnu et skridt hen imod at løfte virksomhedens evne til at håndtere de fremtidige udfordringer og ikke mindst den skærpede konkurrence på markedet.”

Jesper Haugaard

Jesper Haugaard er 66 år og uddannet ingeniør. Han har sin erhvervserfaring fra ledende stillinger i teknisk tunge virksomheder som ABB, TDC, DONG (nu Ørsted), SEMCO og Bravida. I dag er det bestyrelsesarbejdet, der fylder mest, med bl.a. formandsposter i Force Technology, Nielsen Car Group A/S og Etcas A/S.

Blev fristet af et LinkedIn-opslag

For et par måneder siden var der en god ven, der prikkede Jesper Haugaard på skulderen og gjorde ham opmærksom på et LinkedIn-opslag fra ITS Teknik. Virksomheden er allerede kendt som en stærk entrepriseleverandør indenfor intelligent trafikstyring og -teknologi. Men serviceforretningen er vokset gennem de seneste år, og den skal et nyt bestyrelsesmedlem hjælpe med at udbygge. Derfor opslaget på LinkedIn.

”Jeg har mange års erfaring med tekniske virksomheder fra både ledelse og bestyrelse, og så har jeg altid haft en passion for at være med til at bygge ting op, så det var et rigtig godt tip,” siger Jesper Haugaard.

Og netop fokus på styrkelse af serviceforretningen var centralt i ITS Tekniks søgen efter et nye medlem til bestyrelsen.

”Jeg har en stærk erfaringsbaseret tro på, at en god entrepriseorganisation vil tiltrække serviceaftaler, og at en god serviceleverandør vil tiltrække nye entrepriser,” siger Jesper Haugaard og fortsætter:

”Derfor giver det god mening at styrke vores serviceforretning.”

Styrkede processer kræver nye kompetencer

Bestyrelsesformand Søren Manicus er enig i udlægningen og peger på, at en af bestyrelsens væsentligste opgaver bliver at bringe ITS Teknik til næste niveau, både organisatorisk og markedsmæssigt.

”Vi skal have gearet vores processer og strukturer for Service Management området, så organisationen kan løfte en øget efterspørgsel efter fleksibel og hurtig service fra personale med indgående domæneviden, samt muligheden for 24/7 serviceberedskab,” siger Søren Manicus.

Trafikteknologi er et marked i vækst

Jesper Haugaard har store forventninger til ITS Tekniks udvikling. Trafikteknologi er et kraftigt stigende marked med stadig flere løsninger til at informere om og styre trafikken. Det er en udvikling, som formentlig bare vil accelerere i takt med udbredelsen af kunstig intelligens.

Det er derfor ikke så mærkeligt, at mange virksomheder – også store internationale – gerne vil have en bid af kagen. Men spørger man Jesper Haugaard, har ITS Teknik en fordel, som kan bringe virksomheden langt: Evne og erfaring med systemintegration.

”ITS Teknik er virkelig kompetente, når det handler om at skrue de rigtige løsninger sammen med forskellige produkter, hvoraf nogle forhandles i agentur, og andre udvikles og produceres i eget regi,” siger Jesper og fortsætter:

”Konkurrencen kræver, at vi er gode til at spotte, hvad der sker i markedet både teknologisk og kommercielt, og så skal vi være i stand til at rykke hurtigt. Hurtigere end de andre. Og her er evnen til hurtig og friktionsfri systemintegration afgørende.”

Mange års erfaring til gavn for ITS Teknik

Bestyrelsesformand Søren Manicus glæder sig over, at Jesper Haugaard bliver en del af ITS Teknik.

”Jesper kommer med omfattende erfaring fra udvikling af store virksomheders serviceforretning, adskillige års bred bestyrelseserfaring og oveni det, international ledelseserfaring. Alt sammen kompetencer, som jeg er sikker på, vil medvirke til at støtte og løfte ITS Teknik i fremtiden,” siger han.

For medarbejderne i ITS Teknik, vil der også være et nyt ansigt på gangene.

”Jeg lægger stor vægt på at være til stede og tilgængelig, når der er brug for det,” siger Jesper Haugaard:

”Jeg vil gerne involveres og bidrage – også mellem bestyrelsesmøderne.”

Om Jesper Haugaard

Jesper Haugaard er opvokset i Århus i en købmandsfamilie, idet forældrene havde et minisupermarked, hvilket dengang var ganske fremsynet. Desuden var familiens butik det første minisupermarked i landet, der handlede med mælk i direkte konkurrence med ismejerierne. På det tidspunkt var det faktisk så stor en sag, at TV Avisen kom forbi for at dække det.

Men teknik trak også i den unge Jesper, så han blev ingeniør med stor passion for ledelse og et kommercielt fokus. Denne kombination har gennem årene ført Jesper til en række direktørstillinger i teknisk tunge virksomheder som ABB, TDC, DONG (nu Ørsted), SEMCO og Bravida.

I dag er det bestyrelsesarbejdet, der fylder mest, med bl.a. formandsposter i Force Technology, Nielsen Car Group A/S, Bilernes Hus A/S, Etcas A/S samt i bestyrelsen af KM Telecom A/S

Privat bliver tiden brugt sammen med hustruen Lene i huset ved Strib. Sammen har de tre børn, der alle er flyttet hjemmefra.

Du finder Jesper Haugaards LinkedIn-profil her

Yderligere information

Bestyrelsesformand Søren Manicus på +45 40 78 04 12

Næstformand Jesper Haugaard på +45 40 21 40 00

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Jobopslag

Vi har p.t. ingen ledige stillinger

Du er velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning på job@its-teknik.dk.

Nyheder header

P-vejvisning vejleder bilisterne i Randers Midtby

Foto venligt udlånt af Randers Kommune, foto: Jakob Lerche For nylig kom der lys i de 55 informationstavler, som nu …