Kenneth får trafikken til at glide

Siden 1993 har vores trafikingeniør Kenneth Bigom Nielsen arbejdet med rådgivning, projektering og salg af signalanlæg (i folkemunde lyskryds) til landets kommuner og Vejdirektoratet. Han kan den 20. september fejre, at han i 25 år har optimeret trafikken gennem en god og sikker trafikstyring.

Der er sket en del, siden Kenneth Bigom Nielsen startede i ITS Teknik tilbage i 1993 som blot 23-årig. Det er for eksempel ikke længere nødvendigt at skære i asfalten for at lægge spoler i vejbanen for at kunne styre trafikken. Projekteringen af signalanlæg foregår nemlig i dag efter den nyeste radar-teknologi.

”Vi får adgang til langt flere informationer via vores radar, hvor spolerne findes virtuelt. Det betyder, at vi nu kan aflæse både bilernes afstand og hastighed frem til stoplinjen og lyssignalet. Det gør os i stand til at indarbejde informationerne, så vi kan lave en bedre trafikstyring,”

forklarer Kenneth Bigom Nielsen og fortsætter:​

”Jeg arbejder konstant på at sikre, at bilisterne undgår at holde for rødt uden grund, så trafikanterne bevarer respekten for det røde lys. Ved hjælp af vores nye radarteknologi er det i endnu højere grad muligt at optimere trafikken, så vi opnår færrest mulige stop og ventetider ved de mange lyskryds.”

Rådgivning om signalanlæg

Efter 25 år med rød, gul og grøn på hjernen kender Kenneth Bigom Nielsen til de mange muligheder og udfordringer, som de forskellige signalanlæg og løsninger giver.

”ITS Teknik er en leverandør af ITS-løsninger, men en stor del af mit arbejde handler i virkeligheden om at levere professionel rådgivning til kommuner og Vejdirektoratet. Det gælder sikkerhed, fx i forhold til valg af pilesignaler, og graden af serviceniveau for fodgængere, cyklister og bilister, som følger med valget af de forskellige signalanlæg-løsninger,”

Kenneth Bigom Nielsen kalder selv sit arbejde for et nørdet felt. Han kan derfor heller ikke slippe arbejdet, når han i privaten kører rundt på de danske veje:

”Når jeg kører i bil, kan jeg slet ikke lade være med at vurdere, hvordan lyssignalerne fungerer i trafikken. Hvis jeg holder for rødt lys uden grund, tænker jeg på, hvorfor jeg skal holde og vente, hvis det kunne være undgået med en anden styring. I det hele taget registrerer jeg alt, som ikke er hensigtsmæssigt for en god trafikstyring. Jeg kan godt lide at optimere og sikre trafikken, så jeg har hele tiden fokus på dette i min rådgivning og projektering, hvor jeg tegner og beskriver, hvordan det skal se ud og udvikles.”

Blandt erfarne folk der tænker nyt

Kenneth Bigom Nielsen er uddannet bygningsingeniør med fokus på veje og har lige siden arbejdet i ITS Teknik, som har rødder tilbage til 1967. Evnen til at tænke nyt og den høje faglighed hos mange af kollegerne, som også har mere end 20 års anciennitet i virksomheden, er en af årsagerne til, at Kenneth Bigom Nielsen trives og udvikles:

”Jeg kan godt lide at have frihed under ansvar. Vi har en rigtig god arbejdskultur, hvor vi har det hyggeligt og ved, hvem der fagligt står for hvad. Flere af mine kolleger har været her lige så længe eller endnu længere end jeg. Samtidig er ITS Teknik blandt landets bedste leverandører inden for vores branche. Vi er med på det nyeste, og jeg kan godt lide at være med indenfor den nyeste viden og trafikteknologi.” 

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Nyhedsoversigten

Øvrige nyheder

Nyheder header

P-vejvisning vejleder bilisterne i Randers Midtby

Foto venligt udlånt af Randers Kommune, foto: Jakob Lerche For nylig kom der lys i de 55 informationstavler, som nu …

Jobopslag

Gør en forskel i trafikken: ITS Teknik A/S søger dygtige serviceteknikere til etablering og vedligeholdelse af ITS-løsninger i hele Danmark

Vil du være med til at skabe fremtidens intelligente trafiksystemer? ITS Teknik søger dygtige og engagerede teknikere til både Roskilde …